کلوت های شهداد

صفحه اصلی > نمایش مطلب
شکوه ایران در باغ شاهزاده ماهان

شکوه ایران در باغ شاهزاده ماهان

دومین روز گردهمایی مدیران بوم‌گردی‌های کشور با حضور پرشور فعالان این حوزه در باغ تاریخی شاهزاده ماهان، جلوه‌ای از همدلی اقوام ایرانی در دل تاریخ و طبیعت را به نمایش گذاشت.

امروز اول خرداد باغ شاهزاده ماهان، میزبان چهره‌هایی از سراسر ایران بود که برای بازدید از ظرفیت‌های بوم‌گردی این استان به کرمان سفر کرده‌اند.

این تجمع، تنها یک بازدید ساده نبود؛ صدای گویش‌ها، لباس‌های محلی و شور زندگی اقوام مختلف ایران، حال و هوایی تازه به باغی داده بود که خود نماد حیات در دل کویر است.

باغی فراتر از زیبایی طبیعی، روایت تاریخ، هنر و آب

در دل کویر خشک استان کرمان، شهر ماهان با فاصله‌ای نه‌چندان زیاد از مرکز استان، چون نگینی سبز درخشان می‌درخشد.

این شهر که به باغ شاهزاده یا همان «باغ شازده» شهرت جهانی یافته، به‌واسطه همین اثر تاریخی در سال ۱۳۹۰ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.

 باغ شاهزاده تنها یک باغ نیست؛ بلکه جلوه‌ای از نبوغ ایرانی در طراحی، آبیاری، معماری و تلفیق طبیعت با هنر است.

ساخت این باغ به دوران قاجار بازمی‌گردد و به دستور محمدحسن خان قاجار بر سر راه تاریخی بم – کرمان که روزگاری بخشی از جاده ابریشم بود، بنا شد.

طراحی هوشمندانه‌ آن با بهره‌گیری از شیب زمین، موجب حرکت روان و موسیقی‌وار آب در حوض‌ها و جوی‌ها می‌شود؛ آبی که از رودخانه‌ها و قنات‌های کوه چوپار تأمین می‌شود و پس از سیراب کردن باغ، به روستاهای اطراف منتقل می‌شود.

معماری ایرانی؛ توازن میان زیبایی، کاربرد و روح

باغ شاهزاده ماهان با وسعت ۷۰۵ هکتار، شامل بخش‌های گوناگونی است که هر یک نشانی از یک سبک زندگی و نگرش معماری منحصر به‌فرد دارد.

 از سردرخانه که ورودی باشکوهی برای ورود به دنیایی سرسبز در دل کویر است، تا بالاخانه که در انتهای باغ با دو طبقه معماری چشمگیر خود، نقش سکونتگاه اصلی را ایفا می‌کرده است.

 بازدیدکنندگان می‌توانند از طبقه دوم این عمارت، چشم‌اندازی کم‌نظیر از کل باغ داشته باشند.

باغ خلوت، واقع در پشت بالاخانه، فضایی خصوصی‌تر برای استراحت مالکان و مهمانان ویژه بوده است. درختان میوه، گذرگاه‌های سایه‌دار و آرامش حاکم بر این بخش، فضایی همچون بهشت را در ذهن تداعی می‌کند.

در کنار این فضاها، حمام تاریخی باغ، خانه زعیم‌باشی، و برج‌های مراقبت، ساختاری منسجم از یک زندگی اصیل ایرانی در دل طبیعت کویری را ترسیم می‌کنند.

این رویداد فرهنگی نه‌تنها فرصتی برای آشنایی مدیران بوم‌گردی با یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های تاریخی ایران بود، بلکه چشم‌انداز توسعه گردشگری پایدار در استان کرمان را نیز روشن‌تر کرد.

معرفی جهانی باغ شاهزاده با ترجمه اطلاعات آن به ۳۵ زبان، گام مهمی برای بین‌المللی‌سازی میراث ایران است.

حضور مدیران بوم‌گردی در چنین فضایی نشان می‌دهد که آینده گردشگری ایران نه در برج‌های مدرن که در بازگشت به اصالت و طبیعت نهفته است؛ جایی که باغی در دل کویر، تصویر تازه‌ای از زندگی می‌سازد.

 

از آخرین تور ها و رویداد های کرمان تریپ بازدید کرده اید؟

برای اطلاع و ثبت نام در آخرین رویداد ها و تورهای کرمان تریپ بر روی دکمه روبرو کلیک کنید.