گروه کاری میراث فرهنگی و گردشگری استان صبح امروز 30 شهریور ماه با دستور کار ارائه گزارش ابتدایی از طرح توسعه گردشگری استان توسط شرکت مشاور اداره کل میراث فرهنگی استان برگزار شد.
فریدون فعالی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان در این جلسه اظهار داشت: قول داده بودیم که طرح توسعه و جامع گردشگری استان را تهیه کنیم، لذا در جلسه امروز نظرات اعضای گروه کاری را در این رابطه جویا میشویم تا بر اساس برنامه زمانبندی شده تا پایان سال 99 تدوین و آماده شود.
وی به انتخاب گروه مشاوره در این زمینه اشاره داشت و گفت: این گروه طرح جامع گردشگری فارس را در زمان حضورم در فارس داشتند و تجربه کاری با آنها را دارم، امروز تنها طرح پیشنهادی این شرکت مورد بررسی قرار میگیرد و به معنای انتخاب کامل مشاور نیست.
فعالی ادامه داد: در راستای بررسی و ساماندهی پروژههای هدف گردشگری در استان، چهار طرح خانه اوشیدری، باغ هرندی، بازار قلعه محمود و باغ شاهزاده در دستور کار است و طرحهای ارگ بم و موزه جیرفت هم طرح آماده شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان عنوان کرد: اولین هفته گردشگری و اولین روز جهانی گردشگری امسال با حضور وزیر میراث فرهنگی از استان کرمان آغاز میشود.
ساختار اجرایی واقعی گردشگری استانها متفاوت است
در ادامه امینی مشاور شرکت با ارائه گزارش ابتدایی از طرح توسعه گردشگری استان عنوان کرد: هرگونه اقدام دقیقی برای توسعه نیازمند برنامهریزی است، خیلی از استانها دومین ویرایش طرح توسعه گردشگری خود را داشتهاند که دستاوردهای مختلفی هم کسب کردند.
وی ادامه داد: سند گردشگری بازیگرهای مختلفی دارد و در این پروسه آنچه باید به آن جواب داده شود، آگاهی عمومی و تخصصی و دستگاهی است.
مشاور طرح توسعه گردشگری استان کرمان به خصلتهایی که طرح استان باید داشته باشد، پرداخت و گفت: این طرح باید میثاق مشترکی برای توسعه استان باشد و هیچ گروه بیرونی نمیتواند برای استان تصمیم کار کند.
امینی ادامه داد: این طرح باید حاصل فرآیند مشارکتی بین نظام برنامهریزی، ضوابط و مقررات، نیروهای دستگاههای اجرایی و نمایندگان استان در بخش خصوصی باشد.
وی اظهار داشت: از مهمترین ویژگیهای طرح توسعه گردشگری، تبحر حرفهای و آخرین سابقه علمی روز است، ضمن اینکه باید سند چشم انداز توسعه 10 سالهای را داشته باشیم.
امینی افزود: سه استان آذربایجان شرقی، خوزستان و فارس را به عنوان ناظر در مطالعات خودمان مدنظر قرار دادیم و در صورت ضرورت استانهای دیگر را هم به عنوان ناظر مدنظر قرار میگیرند.
وی به ساختار گردشگری استانها پرداخت و خاطرنشان کرد: ضوابط و ساختار دولت یکسان است، اما ساختار اجرایی واقعی گردشگری استانها متفاوت است که به قدرت دستگاه اجرایی و حضور بخش خصوصی مربوط میشود.
فرصتهای سرمایهگذاری گردشگری را استخراج کنیم
طبیبزاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان نیز عنوان کرد: مهمترین دستاورد و خروجی مورد انتظار از طرح توسعه گردشگری این است که ما جاذب گردشگری به ویژه گردشگر خارجی باشیم و فرصتهای سرمایهگذاری گردشگری را استخراج کنیم.
مشاور طرح توسعه گردشگری استان کرمان در ادامه عنوان کرد: انتخاب استانهای ناظر بر اساس اهداف مدنظر ما صورت میگیرد، ناظرهای داخلی شاید تشابههایی با استان ما نداشته باشد اما از نگاه ساختار و الگوی گردشگری کشور نگاه میکنیم و هدف ما در این بین مهم است.
وی گفت: انتخاب ناظر به معنی استفاده کامل از طرحهای آنها نیست، بلکه از یکسری دستاوردهای آنها بهره میبریم.
سیدمصطفی آیتاللهی موسوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان با بیان اینکه در این طرح همه ظرفیتهای گردشگری استان باید دیده شود، پیشنهاد داد تا با تشکیل کمیته فنی به دبیری میراث فرهنگی و با حضور نمایندگان اتاق بازرگانی، سازمان مدیریت، دفتر فنی استانداری، محیط زیست، راه و شهرسازی و اساتید دانشگاه طرح پیشنهادی مشاور مورد بررسی قرار گیرد.
موسوی همچنین با قدردانی از فریدون فعالی مدیرکل جدید میراث فرهنگی استان به جهت اقدامات وی در مدت زمان مسئولیتش عنوان کرد: امیدواریم در آینده نزدیک با تصویب سند توسعه گردشگری استان جایگاه واقعی گردشگری استان که همه نگران آن هستیم دست یابیم.
وی خاطرنشان کرد: در سیر رسیدن به نقطه مدنظر، کمک همه ما که در مجموعه گردشگری دخیل هستند مثمر ثمر خواهد بود.
برای اطلاع و ثبت نام در آخرین رویداد ها و تورهای کرمان تریپ بر روی دکمه روبرو کلیک کنید.