کلوت های شهداد

صفحه اصلی > نمایش خبر
کرمان میزبان چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران

کرمان میزبان چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران

«مجتبی قنواتی» از هنرمندان موسیقی و از اقوام عرب جنوب خوزستان است که حضورش در چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی، برای نخستین بار بوده، جشنواره موسیقی نواحی را موثر می‌داند و معتقد است اگر این جشنواره‌ها در ایران بیشتر شود و حتی به خارج از مرزها کشیده شود، می‌توانیم موسیقی و قدمت آن را نشر داده و به جهانیان منتقل کنیم.

به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، وی با بیان این‌که امیدوارم مسئولان فرهنگی بتوانند برای هنرمندان جوان که ذوق و شوق آموزش موسیقی و هنرمند شدن را دارند، اقدامات مفیدی از نظر آموزش و اجرا داشته باشند، اظهار کرد: «ای کاش شرایطی فراهم شود که انجمن‌های موسیقی شهرستان‌ها با داشتن بودجه کافی و پیدا کردن تخصص لازم در جهت بسط و گسترش موسیقی محلی و کشف استعدادهای جوان قدم بردارند».

این نوازنده درباره‌ی جشنواره موسیقی نواحی، یادآور شد: «پیش از اینکه به جشنواره بیایم ویدئوها و عکس‌هایی که می‌دیدم خیلی برایم جالب بود. زمانی که در جشنواره حضور پیدا کردم، فضای آن برایم رویایی بود و گمان نمی‌کردم تا این حد قوی برگزار شود».

وی ادامه داد: «تنوع موسیقی نواحی ایران در جشنواره و حضور نوازندگان و اساتید از جای‌جای ایران، باعث شد با موسیقی آن‌ها بیشتر آشنا شده و ضمن آشنایی و هم‌کلام شدن با خود آن‌ها، به یک خانواده بدل شویم که همه‌ی اینها تجربه‌ی جالبی برای من بود».

قنواتی افزود: «جشنواره واقعا موثر بود؛ چون برای مثال خود من برخی از سازهای محلی را که نمی‌شناختم، از نزدیک دیدم، لمس کردم، با اسم آن‌ها آشنا شدم و گام آن‌ها را فهمیدم که چگونه است و در حد صحبت، با نحوه‌ی نواخته شدن آن‌ها آشنا شدم».

وی درباره‌ی لزوم افزایش برگزاری این نوع از جشنواره‌ها با محوریت موسیقی نواحی، بیان کرد: «اگر این جشنواره‌ها در ایران بیشتر شود و حتی به خارج از مرزها کشیده شود، می‌توانیم موسیقی و قدمت آن را نشر داده و به جهانیان منتقل کنیم».

این هنرمند موسیقی نواحی همچنین درباره‌ی نحوه‌ی حضورش در جشنواره موسیقی نواحی گفت: «در شهر ما انجمن موسیقی به نوعی غیرفعال است و همیشه اطلاع‌رسانی‌های آن ضعیف بوده است، ولی از طریق یکسری از دوستان هنرمند با جشنواره آشنا شدم و فراخوان جشنواره را دیدیم. به همین جهت در قالب یک گروه سه نفره، ویدئویی ضبط کرده و به سایت بامک ارسال کردیم که پس از داوری تنها من برای شرکت در جشنواره پذیرفته شدم که علتش را نمی‌دانم».

وی که سازش، نی عربی است، درباره‌ی آن توضیح داد: «نی عربی یک ساز جهانی محسوب می‌شود؛ یعنی از هزاران سال پیش ساخته می‌شده ولی نسخه‌ی پیشرفته‌ی آن با توجه به چیزی که در تاریخ موسیقی نی خوانده‌ام بیش از صد سال است که ابداع شده است. سازی که من می‌نوازم نسخه‌ی تغییریافته‌ی نی فرعونی قدیم است. تقریبا ۲۰ سال است که نی می‌نوازم ولی به صورت حرفه‌ای ۱۲ سال است».

قنواتی درباره‌ی اساتید خود گفت: «به علت اینکه موسیقی عربی در ایران تدریس نمی‌شد، بیشتر استادان من خارج از کشور بوده‌اند و به صورت اینترنتی با آن‌ها از مصر، سوریه، عراق و لبنان در ارتباط بوده‌ام. ولی استاد تئوری موسیقی من در ایران استاد علی عامریان بود».

از آخرین تور ها و رویداد های کرمان تریپ بازدید کرده اید؟

برای اطلاع و ثبت نام در آخرین رویداد ها و تورهای کرمان تریپ بر روی دکمه روبرو کلیک کنید.