کلوت های شهداد

صفحه اصلی > نمایش خبر
مرمت خانۀ «حاج‌آقا علی» وضعیت خوبی ندارد

مرمت خانۀ «حاج‌آقا علی» وضعیت خوبی ندارد

خانه تاریخی حاج‌آقا علی در رفسنجان که در سال 96 مرمت آن به پایان رسیده، همچنان بلااستفاده مانده است.

مدیرعامل صندوق حفظ و احیای بناهای تاریخی و فرهنگی کشور در جریان بازدید از این خانه تصریح کرد: «متاسفانه این خانه، نه بهره‌بردار دارد و نه از شرایط خوبی در حوزه‌ی مرمت برخوردار است».

در عین حال، میرزایی وعده داد: «امیدواریم بتوانیم طی شش ماه آینده با همکاری که با سازمان اوقاف و امور خیریه داریم خانه حاج‌آقا علی را به بخش خصوصی واگذار کنیم».

مرمت این خانه، سال 94، در زمان استانداری رزم‌حسینی و توسط بنیاد توسعه موقوفات آغاز شد و بهمن‌ماه سال 96 بود که گفتند مرمت به پایان رسیده و آماده‌ی بهره‌برداری است؛ با وجود این اما، درهای خانه هیچ‌گاه همیشگی باز نشده است و تنها برای برگزاری برخی مراسمات یا در ایامی خاص مثل نوروز بوده که بازدیدکنندگان می‌توانستند از تماشای شکوه این خانه در روستای قاسم‌آباد در نزدیکی شهر رفسنجان بهره ببرند.

مردادماه سال گذشته، قراردادی بین شهرداری رفسنجان و اوقاف امضا شد تا این خانه به مدت 9 سال از سوی شهرداری به‌عنوان مرکز اقامتی مورد بهره‌برداری قرار گیرد. حدود یک ماه پیش، رئیس میراث‌فرهنگی رفسنجان به فردای‌کرمان خبر داد که شهرداری نتوانسته این کار را انجام بدهد. به گفته‌ی حسینی، درهای خانه همچنان بسته است و در آخرین تصمیم، شرکت مس پذیرفته در راستای مسئولیت‌های اجتماعی خود، طی قراردادی خانه را تحویل بگیرد و چراغش را روشن کند. اکنون، مدیرعامل صندوق احیا، واگذاری خانه در شش ماه آینده خبر می‌دهد.

به گزارش فردای‌کرمان به نقل از ایسنا کرمان، مدیرعامل صندوق حفظ و احیای بناهای تاریخی و فرهنگی کشور شنبه 5 تیرماه، در حاشیه‌ی بازدید از خانه حاج‌آقا علی رفسنجان در روستای قاسم‌آباد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: «بنای حاج آقا علی بزرگترین خانه خشتی جهان است که حدود ۱۴هزار متر مربع عرصه و حدود هفت هزار مترمربع اعیانی دارد».

وی افزود: «این بنا طبق مصوبه هیات وزیران در سال ۸۷ و متعاقبا در سال ۸۹ حق بهره‌برداری از آن به صندوق واگذار شده بود».

وی ادامه داد: «پس از بررسی و پیگیری‌هایی که صورت گرفت و ضمن هزینه‌هایی که در دوران طرح پردیسان و مرمت بنا تا سال ٩۴ انجام شد به دلیل وجود مالکیت اوقاف مسکوت باقی مانده بود. متعاقبا سازمان اوقاف و امور خیریه نسبت به ادامه‌ی نقش مرمتی این بنا اقدام کرده بود که نهایتا امروز در شرایطی بنا را می‌بینیم که متاسفانه نه بهره‌بردار دارد و نه از شرایط خوبی در حوزه مرمت برخوردار است».

مدیرعامل صندوق حفظ و احیای بناهای تاریخی اظهار کرد: «طی دو هفته گذشته تفاهم‌نامه‌ای با سازمان اوقاف و امور خیریه آقای دکتر پندار امضا کردیم تا بتوانیم با همکاری بین بخشی این مسئله‌ای که مشابه این بنا و هزاران بنای دیگر در کشور به دلیل موضوعات بین بخشی مسکوت مانده مرتفع شود».

میرزایی خاطرنشان کرد: «با مذاکره‌ای که با دکتر پورابراهیمی و تدابیر و همکاری‌هایی که دکتر فعالی و همکاران‌شان در اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان دارند امیدواریم بتوانیم طی شش ماه آینده با همکاری که با سازمان اوقاف و امور خیریه داریم این بنا به عنوان یک بنای متمایز به بخش خصوصی واگذار و منافع آن به سازمان اوقاف پرداخت ‌شود».

منبع

از آخرین تور ها و رویداد های کرمان تریپ بازدید کرده اید؟

برای اطلاع و ثبت نام در آخرین رویداد ها و تورهای کرمان تریپ بر روی دکمه روبرو کلیک کنید.