کلوت های شهداد

صفحه اصلی > نمایش خبر
وضع سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری تاسف‌بار است!

وضع سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری تاسف‌بار است!

استاندار کرمان در نشست خبری خود به‌مناسبت هفته‌ی دولت به تشریح پروژه‌هایی که در بخش دولتی و خصوصی در این ایام کلنگ‌زنی یا افتتاح می‌شود پرداخت و با اشاره به اینکه مجموع سرمایه‌گذاری‌های بخش غیردولتی و خصوصی در پروژه‌های هفته‌ی دولت حدود هشت هزار میلیارد تومان است، تصریح کرد که کم‌ترین سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری با 23 میلیارد تومان و ایجاد شغل برای 96 نفر انجام شده است. محمدجواد فدائی با انتقاد از این وضعیت گفت که در حوزه‌ی گردشگری خیلی عقب هستیم و 23 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای استانی با این همه جاذبه‌ی تاریخی و فرهنگی و طبیعی بسیار کم است. او اظهار کرد: «اداره کل میراث‌فرهنگی باید فعال‌تر عمل کند، سرمایه‌گذاران در حوزه‌ی گردشگری ورود کنند و بانک‌ها هم بیش‌تر همکاری کنند».

فدائی همچنین، در بخشی از سخنان خود، به برخی از انتقاداتی که نسبت به عملکرد دولت وجود دارد پاسخ داد و با بیان اینکه وقتی عملکرد دولت را ارزیابی می‌کنید به زوایایی پنهان هم باید توجه کنید، به دو موضوع اشاره کرد که به باور او، مانع از اجرای طرح‌ها و ایده‌های جدید در استان است. یکی پروژه‌های نیمه‌تمام که از گذشته باقی مانده و دیگری، مشکلاتی که گاها در پی برخی تخلفات مدیران در گذشته برای مردم ایجاد شده و رفع آن به گفته‌ی فدائی، وقت زیادی از یک مدیر می‌گیرد. او گفت: «این شرایط را نمی‌بینند و بعد می‌گویند دو سال گذشت، استاندار چه‌کار کرده است؟».

به گزارش خبرنگار فردای‌کرمان، استاندار کرمان، پیش از ظهر چهارشنبه پنجم شهریورماه در نشست خبری سه ساعته‌ی خود، درباره‌ی پروژه‌های هفته‌ی دولت در سال جاری در استان کرمان گفت: «طرح‌هایی که با اعتبارات دولتی اجرا شده و در این ایام، به بهره‌برداری می‌رسد 377 پروژه با اعتبار یک‌هزار و 594 میلیارد تومان است».

وی افزود: «برای اینکه مقایسه کنیم فعالیت کارکنان دولت در استان در یک سال اخیر چگونه بوده است این عملکرد را با سال قبل مقایسه می‌کنیم. هفته‌ی دولت سال 98 اعتبار 531 میلیارد تومان برای پروژه‌های هفته‌ی دولت هزینه شده بود ولی امسال از لحاظ اعتباری، سرمایه‌گذاری پروژه‌ها، سه برابر سال گذشته بوده است و این، جای قدردانی از همه‌ی مدیران و کارکنان دولت دارد».

فدائی با بیان اینکه برخی دستگاه‌های اجرایی اعتبارات بیش‌تری هزینه کرد‌ه‌اند، ادامه داد: «یکی از دستگاه‌ها که پروژه‌های خوبی به بهره‌برداری رسانده، شرکت برق منطقه‌ای است که یک پست برق در جیرفت با 177 میلیارد تومان و دیگری در کهنوج با 134 میلیارد تومان اعتبار به بهره‌برداری رسانده است. با این پست‌های جدید، مشکل افت و نوسانات برق جنوب تا حد زیادی برطرف می‌شود البته پروژه‌ی دیگری را هم در منوجان و نودژ امسال شروع خواهیم کرد».

وی گفت: «در بخش مسکن هم، یکی از کارهای خیلی خوب بهره‌برداری از شش هزار و 500 واحد مسکونی در یک سال گذشته است. یک‌هزار واحد باقی‌مانده‌ی از پنج هزار واحد سال قبل که بنیاد مسکن برای محرومان باید احداث می‌کرد نیز به بهره‌برداری رسید. چهار هزار واحد قبلی در بهمن‌ماه با حضور دکتر نوبخت افتتاح شده بود».

وی با بیان اینکه 5500 واحد مسکن روستایی و شهری هم بنیاد مسکن ساخته، ادامه داد: «در این حوزه، 318 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده که 250 میلیارد آن تسهیلات ارزان‌قیمت مسکن است و با وجود اینکه مدیریت آن با دولت بوده در آن هزار میلیارد پروژه‌ی امسال، آن را محاسبه نکرده‌ایم».

استاندار کرمان سپس اظهار کرد: «یکی از پروژه‌های دیگری که به زودی به بهره‌برداری می‌رسد و خواسته‌ی مردم هم بوده، ترمیم بخشی از خط ریلی در استان است. خط آهن کرمان ـ تهران در منطقه‌ی سیریز با فرسودگی بالای ریل مواجه بود و همین، باعث طولانی شدن زمان سفر می‌شد. از سال گذشته مرمت آن شروع شد، 30 میلیارد تومان تاکنون هزینه شده و از 25 کیلومتر، هشت کیلومتر آن به بهره‌برداری رسیده است. بین سیریز و ایستگاه بعدی هم، مرمت 21 کیلومتر دیگر از ریل در دستور کار است».

سیستم پایش تصویری تکمیل می‌شود

وی گفت: «یکی از پروژه‌های مهم در استان، که خیلی برای آن تلاش کردیم تجهیز شهرها و مسیرها به دوربین‌هاست. سامانه‌ی تصویری هم برای ترافیک و هم امنیت به‌ویژه در کشف و پیشگیری از سرقت‌ها مفید است. سال گذشته شهر کرمان 25 دوربین فعال داشت. تا پایان سال 98 این تعداد، به 470 دوربین افزایش یافت و برنامه این است که به 900 دوربین برسد و اگر این تعداد تامین شود، شهر تحت پوشش تصویری قرار می‌گیرد و سرقت‌ها قابل کشف می‌شود».

استاندار کرمان افزود: «پایش تصویری جاده‌ها هم با توجه به اینکه اگر در ورودی شهرها، دوربین‌های پلاک‌خوان داشته باشیم بسیاری از تخلفات کشف می‌شود، در دستور کار بوده است و چند سامانه نیز به بهره‌برداری می‌رسد. این، از اقدامات مطلوب در استان است و مسیر را ادامه می‌دهیم تا سامانه تکمیل شود».

فدائی گفت: «برخی از این پروژه‌ها، شامل احداث پست برق در منوجان، خط نودژ منوجان، آغاز گازرسانی به روستاهای دهبکری و ابارق، گازرسانی به صنایع شمال استان با 42 میلیارد تومان و به جنوب استان با 46 میلیارد تومان است که شروع می‌شود».

وی اضافه کرد: «یکی دیگر از پروژه‌ها، احداث تقاطع غیرهمسطح باغ شازده با بزرگراه کرمان بود که با هشت میلیارد تومان اعتبار شروع می‌شود».

وی بیان کرد: «پروژه‌هایی هم در حوزه‌ی برق روستایی داریم که آغاز خواهند شد».

سهم خوبی از اعتبارات ملی به استان آمد

وی سپس، با بیان اینکه هر سال به مناسبت هفته‌ی دولت، تعدادی پروژه‌ی جدید هم شروع می‌کنیم، اضافه کرد: «امسال 90 پروژه با 941 میلیارد تومان اعتبار شروع می‌شود. این رقم در سال گذشته 331 میلیارد تومان بود و می‌بینید که در این بخش هم سه برابر کار جدید نسبت به سال قبل، شروع می‌شود اما نکته‌ی مهم این است که بخش عمده‌ی این پروژه‌ها از اعتبارات ملی است».

فدائی توضیح داد: «سال گذشته پروژه‌های ملی که در هفته‌ی دولت شروع شد، 9 پروژه با 12 میلیارد تومان بود که امسال به 79 پروژه با 803 میلیارد تومان اعتبار رسیده و اینکه توانستیم سهم قابل‌توجهی از اعتبارات ملی را برای استان بگیریم جای قدردانی از مدیران و دست‌اندرکاران دارد».

سهم کم گردشگری از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی

فدائی در ادامه، با بیان اینکه در بخش غیردولتی هم پروژه‌هایی در هفته‌ی دولت به بهره‌برداری رسیده که از لحاظ تعداد و اشتغال و سرمایه‌گذاری قابل توجه است، توضیح داد: «سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و غیردولتی در پروژه‌های هفته‌ی دولت که به بهره‌برداری می‌رسد، حدود هشت هزار میلیارد تومان است که شامل بخش صنعت و معدن با هفت هزار و 622 میلیاد تومان و سه هزار و 555 شغل مستقیم، کشاورزی 150 میلیارد تومان با 944 شغل و گردشگری خدمات و بازرگانی با کمال تاسف 23 میلیارد تومان با ایجاد 96 نفر شغل است».

وی افزود: «در بخش تولید انرژی که سهمی از آن را بخش خصوصی در نیروگاه‌های خورشیدی و سیکل ترکیبی تامین می‌کند 149 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و 75 شغل ایجاد شده است».

وی ادامه داد: «می‌بینید که در بخش گردشگری خیلی عقب هستیم. 23 میلیارد تومان  سرمایه‌گذاری برای استانی با این همه جاذبه‌ی تاریخی و فرهنگی و طبیعی بسیار کم است».

استاندار کرمان اظهار کرد: «سرمایه‌گذاران باید در بخش گردشگری استان ورود کنند. ما هم کمک می‌کنیم، اداره کل میراث‌فرهنگی هم باید فعال‌تر شود و بانک‌ها بیش‌تر همکاری کنند».

وی توضیح داد: «اگر حجم سرمایه‌گذاری در صنعت و معدن را بر تعداد شغلی که ایجاد شده تقسیم کنیم، معلوم می‌شود که برای ایجاد هر شغل در صنعت و معدن باید دو میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شود. حالا با بخش گردشگری مقایسه کنید برای هر شغل گردشگری 200 میلیون تومان معادل یک دهم صنعت و معدن سرمایه‌گذاری نیاز است».

فدائی تصریح کرد: «این وضعیت بسیار اسباب تاسف است و نباید همیشه دنبال صنعت و معدن باشیم».

توسعۀ متوازن را دنبال می‌کنیم

استاندار کرمان در ادامه گفت: «در بخش صنعت و معدن تاکنون تمرکز بر مناطق معدنی استان بوده است و رفسنجان و سیرجان و شهربابک و کرمان شهرهای معدنی ما هستند. یعنی هرچه شرکت‌های معدنی در این مناطق برداشت داشتند و سود عایدشان می‌شد در همین بخش‌ها هزینه می‌کردند برای همین، بیش‌ترِ پروژه‌هایی که افتتاح می‌کنیم مثلا مس کاتد میدکو با سه هزار میلیارد سرمایه‌گذاری در شهربابک است یا آهک و دولومیت 400 هزار میلیاردی در کرمان یا کارخانه هماتیت در سیرجان است».

وی افزود: «ما در ماه‌های گذشته جلسات مکرری با مدیران و هیات مدیره شرکت‌های معدنی و معاونان وزارت صمت در کرمان و تهران داشتیم. تمام تلاش این بود که شرکت‌های معدنی، منابعی که دارند در دیگر نقاط استان هم سرمایه‌گذاری کنند و این، راهی برای رسیدن به توسعه‌ی متوازن است. در حال حاضر، سرچشمه در عنبرآباد دارد اکتشاف انجام می‌دهد یا گل‌گهر در ارزوییه برای کرومیت و توسعه‌ی اکتشافات و سرمایه‌گذاری در آن کار انجام می‌دهد. اگر این برنامه ظرف یکی، دو سال آینده پیش برود و این پروژه‌ها افتتاح شود جنوب استان هم معدنی می‌شود و از کشاورزی صرف خارج می‌شود».

فدائی اظهار کرد: «البته پروژه‌هایی هم در این راستا به بهره‌برداری رسیده است؛ دیروز در منوجان یک واحد تولید کنسانتره کرومیت را افتتاح کردیم که دو جوان رفسنجانی با سرمایه‌ی خودشان در آن منطقه‌ای که فاصله‌ی طولانی با مرکز استان دارد احداث کرده‌اند».

وی با بیان اینکه از این دست اقدامات باید بیش‌تر صورت گیرد، ادامه داد: «یک کارخانه‌ی کنستانتره کرومیت را هم دیروز کلنگ‌زنی کردیم».

وی تاکید کرد که بخش معدن در جنوب استان دارد فعال می‌شود.

منابع بانکی افزایش یافت

استاندار کرمان سپس، با بیان اینکه از ارائه‌ی گزارش‌ها در بخش کشاورزی عبور می‌کنم، ادامه داد: «یکی از موضوعات خیلی مهم در استان نظام بانکی است. امروز صبح جلسه‌ای با شورای قضایی استان داشتیم و آنجا هم یکی از مباحث اصلی ما همین مسائل بانکی بود. می‌دانیم که بانک‌ها یک‌سری قوانین و مقررات و محدودیت‌هایی دارند اما چیزی که ما دنبال آن هستیم منابع بانکی در استان و مصارف آن افزایش یابد و نسبتِ مصارف به منابع زیاد شود».

فدائی با بیان اینکه عمده‌ی منابع بانکی پولی است که مردم در بانک می‌گذارند، افزود: «بانک‌ها هم چون پول مردم دست‌شان است خیلی با حساسیت بالا تسهیلات می‌دهند که پول برگردد».

وی توضیح داد: «در سال 96 منابع بانکی در استان، 23 هزار میلیارد تومان و میزان مصارف 15 هزار میلیارد بوده است. الان حجم منابع بانکی به 46 هزار میلیارد تومان رسیده و مصارف هم 39 هزار میلیارد تومان شده است».

وی اظهار کرد: «در این مدت، منابع را به دو برابر و مصارف را به بیش از دو برابر افزایش داده‌ایم. البته بانک مرکزی محدودیت‌هایی برای افزایش منابع و مصارف دارد ولی ما دنبال افزایش منابع هستیم».

وی با بیان اینکه یکی از این راه‌های افزایش منابع، انتقال حساب‌های بانکی بنگاه‌های بزرگ اقتصادی استان است، گفت: «بخشی از این افزایش منابع هم از این طریق بوده است».

استاندار کرمان تصریح کرد: «البته همه‌ی حساب‌ها هنوز به استان منتقل نشده است».

مشکلات گذشته مانع اجرای طرح‌های جدید است

فدائی در بخش دیگری از سخنان خود در این جلسه، گفت: «مورد دیگری که باید بگویم این است که وقتی عملکرد دولت را ارزیابی می‌کنید به زوایایی پنهان هم باید توجه کنید. یکی از موضوعاتی که همه‌ی دولت‌ها و مدیران با آن مواجه هستند پروژه‌های نیمه‌تمام و مشکلات مانده از قبل است. مهم است که با این مسائل چطور برخورد کنیم. برخی ممکن است بگویند اصراری نداریم تمام شود چون به نام ما تمام نمی‌شود. روی صحبتم با هیچ فرد و دولتی نیست ولی این اتفاق گاهی می‌افتد. موضوع بعدی هم، مشکلات مردم است که بیش‌تر با تخلفاتی که صورت گرفته، ایجاد شده‌اند».

استاندار کرمان افزود: «برخی ممکن است بگویند چرا وقتم را صرف این مسائل کنم؟ هرکس مشکل ایجاد کرده خودش هم باید حل می‌کرده است! چون واقعا حل این مشکلات وقت‌گیر است و باید جلسات مکرری بگذارید و معلوم هم نیست به نتیجه‌ی مطلوب برسد. رفع این مشکلات، زمانی را از شما می‌گیرد و این یعنی شما طرح و ایده‌ی جدید نمی‌توانید داشته باشید و بعد می‌گویند دو سال گذشت استاندار چه کرده است؟ در حالی‌که این مسائل را نمی‌بینند».

فدائی گفت: «به‌عنوان مثال، در دوره‌ای، در شهرستانی، یک شهرکی را که نه زمین‌های آن سند داشته و نه در محدوده‌ی شهر بوده و نه کاربری داشته؛ فرماندار و مدیران وقت اجازه می‌دهند که شهرداری مجوز ساخت‌وساز در آن را بدهد. حالا تعدادی آنجا خانه ساخته‌اند، آب و برق می‌خواهند ولی پروانه و سند ندارند. شما جای من باشید چه می‌کنید؟ برای این مورد، وزیر آوردم، به دو، سه معاون وزیر منتقل کردم، چندین جلسه گذاشتیم اما می‌گویند راه‌حلی نداریم. باید برای حل این مشکلات وقت بگذاریم. «به‌من چه» که نمی‌توان گفت».

استاندار کرمان افزود: «یا در جایی شهرکی تاسیس کردند ولی برای آب آشامیدنی آن فکری نشد و ساکنان، می‌گویند 28 سال است آب نداریم. بخواهم برای حل این مشکلات وقت بگذارم از خیلی کارها می‌مانم. ولی باید به این مسائل هم رسیدگی شود».

وی اظهار کرد: «شرایط کاری را نه برای دولت و مدیران فعلی، همیشه این شرایط را ببینید. موضوع این است که با این مسائل، هرکسی به‌گونه‌ای برخورد می‌کند اما اگر بخواهیم به شکل درست برخورد کنیم از دیگر مسائل می‌مانیم».

به گزارش فردای‌کرمان، استاندار کرمان در ادامه‌ی این نشست، به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ داد. خبرنگاران در این نشست با رعایت پروتکل‌های بهداشتی حضور داشتند. برخی نیز، به‌صورت مجازی در نشست شرکت کردند. نشست خبری استاندار کرمان با همکاری روابط عمومی استانداری و خانه‌های مطبوعات شمال و جنوب استان برگزار شد.

از آخرین تور ها و رویداد های کرمان تریپ بازدید کرده اید؟

برای اطلاع و ثبت نام در آخرین رویداد ها و تورهای کرمان تریپ بر روی دکمه روبرو کلیک کنید.